Národní jídla států - Jižní Evropa (2. část - Malta)

25.02.2013 19:08

K tradičním maltským pokrmům patří polévky a jídla, jejichž součástí jsou těstoviny nebo pečivo. Často se tu podávají i plněné pokrmy. Národním jídlem je Stuffat Tal-Fenek (dušený králík).

Něco o maltské kuchyni: maltske-ostrovy.wz.cz/jidlo.html

Jedno vyberu z toho      ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^:

Tradiční pochoutkou je maltský nougat či prinjolata s piniovými oříšky, které se pečou v období karnevalu, nebo velikonoční fiholli, perníkové pečivo s mandlemi.

Můžu sem akorát dít zase recept (udělám to taky už u ostatních :)) a myslím, že budou bohatě stačit jenom národní jídla z Evropy....:))) :D

Už si jdu pro KUCHAŘKU..:D

Taaakže! Dušený kráálíík! (ne jakože chytnout a pak uškrtit..-_-)

Potřebujete:

  • 1 králík o váze 1,4 kg
  • 8 středně velkých rajčat
  • 3 středně velké cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 dlouhá červená feferonka
  • 4 lžíce oleje
  • 1/2 litru bílého vína
  • 3 snítky čerstvé šalvěje bílý pepř, sůl

Postup:

Králíka omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 kousků. Rajčata omyjeme a rozčtvrtíme. Cibule oloupeme a nakrájíme na špalíky. Česnek oloupeme a usekáme najemno. Feferonku očistíme, omyjeme, osušíme a pokrájeme na tenké kroužky.

V hlubším pekáčku rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran opečeme. Osolíme a opepříme, přidáme rajčata, cibuli, česnek a feferonku. Podlijeme 125 ml bílého vína a 125 ml vody, přikryjeme poklicí a necháme asi 1 hodinu dusit. Po 30 minutách dušení přilijeme zbývající víno a přidáme snítky šalvěje. Hotový pokrm ochutíme solí, pepřem a podáváme s bílím chlebem (nemusí být, asi :D).

Tohle je dušený králík na víně.

A tohle je Stuffat Tal-Fenek (Možná bude stačit, když uděláte dušeného králíka se zeleninou...možná je tam něco jinak..:D Nevím)