KFC

19.02.2013 18:02

KFC = Kentucky Fried Chicken

Slogan: "So good"

V ČR z amerických fast-foodů působí pouze McDonald's, KFC, Burger King a Subway. Mezi KFC a McDonald's je celosvětová rivalita...přidává se také Burger King. V USA bylo mezi těmito korporacemi už nespočet soudních řízení o autorských právech a nedovolením užívání názvů a výrobků.

Harland Sanders začal prodávat svá smažená kuřata v roce 1930 v jídelně Sanders Court & Café, která byla součástí jeho čerpací stanice. Byl úspěšný a proto mu kentucký guvernér udělil čestný titul Kentucky Colonel. Koupil si motel na protější straně ulice. V roce 1940 také vytvořil směs 11 druhů bylinek a koření nazvanou Original Recipe.

Sanders Court & Café sloužilo především cestujícím, kteří projížděli městem Corbin. V roce 1952 si Společně s Peterem Harmanem otevřeli první provozovnu Kentucky Fried Chicken. Na počátku 60. let už prodal přes 600 licencí. V roce 1968 už fungovalo 638 restaurací KFC a v roce 1971 bylo v provozu 3500 restaurací.

Dnes restaurace KFC nabízejí více než 400 různých produktů. Základní nabídku tvoří kousky kuřete připravované podle tajného receptu Colonela Sanderse.

A asi nejznámější --- kyblík:

Ten chlap vypadá jak Klaus...:DD Trošku mazlé...:DD :)))))))