Humři :3
- velcí mořští korýši
- dosahují velikostí okolo 20 cm
- mohou být významnou složkou lidské potravy
- upravují se vařením ve vodě nebo v páře
- žijí samotářský život, vetšinou skrytí pod kameny
- živí se lovem drobných kořistí
- někteří se dožívají až 100 let
- jsou rozšířeni po celém světě
Tak, to je něco o humrech...
V mamčině kuchařce jsem našla recept na humra na páře:
Složení :D :
- 6 humrů
- 3 dkg slaného másla
- 1/4 šťávy z citrónu
Humry vaříme v páře asi 10 minut. Jakmile se začnou zbarvovat dorůžova, vyndáme je a co nejrychleji zbavíme krunýře. Veškerou jejich šťávu a mlíčí sesbíráme. Humří maso upravíme na předehřáté talíře. Získanou tekutinu smícháme na kastrůlku s máslem a citrónovou šťávou. Omáčku přefiltrujeme a podáváme jako přílohu...
Myslím, že napíšu článek i o krevetách a taky tam dám nějaký recept..:))
Zdroj: VELKÁ KUCHAŘKA
Výběr receptů z domácí i zahraniční kuchyně [citace: ZEMANOVÁ, Šárka. VELKÁ KUCHAŘKA: Výběr z domácí i zahraniční kuchyně. Brno: Centa, spol. s.r.o., s. 391.]
Humr Evropský
Humr...