Humři :3

21.02.2013 19:02

- velcí mořští korýši

- dosahují velikostí okolo 20 cm

- mohou být významnou složkou lidské potravy

- upravují se vařením ve vodě nebo v páře

- žijí samotářský život, vetšinou skrytí pod kameny

- živí se lovem drobných kořistí

- někteří se dožívají až 100 let

- jsou rozšířeni po celém světě

 

Tak, to je něco o humrech...

V mamčině kuchařce jsem našla recept na humra na páře:

Složení :D :

  • 6 humrů
  • 3 dkg slaného másla
  • 1/4 šťávy z citrónu

 

Humry vaříme v páře asi 10 minut. Jakmile se začnou zbarvovat dorůžova, vyndáme je a co nejrychleji zbavíme krunýře. Veškerou jejich šťávu a mlíčí sesbíráme. Humří maso upravíme na předehřáté talíře. Získanou tekutinu smícháme na kastrůlku s máslem a citrónovou šťávou. Omáčku přefiltrujeme a podáváme jako přílohu...

 

Myslím, že napíšu článek i o krevetách a taky tam dám nějaký recept..:))

 

Zdroj: VELKÁ KUCHAŘKA

          Výběr receptů z domácí i zahraniční kuchyně         [citace: ZEMANOVÁ, Šárka. VELKÁ KUCHAŘKA: Výběr z domácí i zahraniční kuchyně. Brno: Centa, spol. s.r.o., s. 391.]

Humr Evropský

Humr...