Národní jídla států Evropy (Západní Evropa - 2. část = Francie)
Francie
Králem masité francouzské kuchyně se stal králík..Více o francouzské kuchyni zde: france12.blog.cz/0808/neco-o-francouzske-kuchyni
Králíci se dělají na více způsobů, tak místo toho tu můžu dát celkem známý Crème brûlée anebo nějaké bagety...
Crème brûlée = desert skládající se z custardu (žloutky, smetana, cukr) a karamelové krusty na povrchu. Ta je vytvořena rozžhavením cukru na povrchu a to buď pod salamandrem, propanbutanovým hořákem nebo flambováním alkoholem. Obvykle je servírován studený...První zmínka je v Massialotově knize receptů z roku 1691. V jedné části Francie (Katalánsku) se podává na Sv. Josefa = 19. března. :))
Tadáá...Crème brûlée
Bagety..:DD