Národní jídla států Evropy (Západní Evropa - 7. část = Velká Británie, konec západní Evropy)
Poslední 7. část ze západní Evropy a potom je na řadě jižní, takže tam budou národní jídla (přesně takhle postupně budu psát články...;)) :)))):
Ale, teď je na řadě Velká Británie, takžee...:
Národním jídlem anglické kuchyně je fish & chips = smažená ryba s hranolky (dá se normálně koupit v KFC nebo McDonald's)
Vznik = rok 1858 nebo 1863. Je z: -smažených ryb v těstíčku (obvykle z tresky)
-tlustých smažených hranolků
-dál pak jako přídavek..tatarka, kečup, salát, hrášek, citrón,...
A teď trošku mimo národní jídlo:
Anglická kuchyně dala světovému kulinářskému umění sendvič (sandwich) - vznikl v 18. století díky Johnovi Montagovi hraběti ze Sandwiche (:DDD), který se nechtěl během karetní hry zdržovat klasickým jídlem a proto přikázal svému sluhovi, aby mu vložil kus masa mezi dva plátky tenkého chleba. V dnešní době už je sandwich nejčastěji z: vek (housek, chleba...baget..atd..), rajčat, sýru, salátu, masa (šunka, bacon (anglická slanina),..:D..)...Sandwiche jsou taky podobní svým složením, ale i vzhledem hamburgerům..:DD :)))
Sandwiche se dají také udělat několika patrové..:))
Dále taky:
Vyhlášená anglická snídaně = skládá se z: -grilované klobásy
-rajčat
-fazolí
-smažených žampiónů
-nesmí chybět ani vajíčka a
-bacon (česká anglická slanina)
Chybí tam sice ty žampióny, ale většina lidí, co znám, tak je nejí..Já je miluju...:D ♥ ;DD
Jinak více o Anglické Kuchyni najdete tady: recepty.mraveniste.cz/detail-kuchyne.php?idselect=6